Αρχικό μήνυμα απο
std04131
συμφωνω με το να γινονται τετοιου ειδους συζητησεις,ειναι αλλωστε εποικοδομητικες.επειδη κι εγω αθλουμαι αρκετο καιρο και εχω ψαξει 5 πραγματα,εχω καταληξει στα εξης απλα(που δεν ειναι και κανενα φοβερο συμπερασμα): οτι υπαρχει διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στα μαχητικα σπορ(kick box,muay thai,box,mma) και στα στυλ εκεινα που αντιπροσωπευουν την καλλιτεχνικη πλευρα γι αυτο καλουνται και τεχνες.δεν υπαρχει τπτ αχρηστο και ολα προσφερουν ξεχωριστα.απο κει και περα αναλογα με το τι ψαχνει ο καθενας,διαλεγει το σπορ ή την τεχνη που θελει.αν θες να δυναμωσεις για να πλακωνεσαι στο δρομο ή να νιωθεις πιο ασφαλης αμα σου επιτεθουν ε οχι δε θα διαλεξεις γουινγκ τσουν,αικιντο κτλ θα διαλεξεις ενα αθλημα πληρους επαφης που θα τις φας και θα τις ριξεις στην προπονηση ωστε το σωμα να συνηθισει τη σκληρη επαφη.απο κει και περα συγκρισεις του τι ειναι καλυτερο ειναι ακυρες.αλλα δεν μπορει καποιος που πχ κανει jkd να πει οτι μπορει να κανει καλα σε ενα ματς ενα πχ kick boxer ή mma αθλητη.κι επειδη το εχω δοκιμασει με εμπειρους jkd αθλητες(δεν εχω κανει μαθηματα απο jkd)απλα δε γινεται.τωρα αν βαζαμε και χερια στα ματια κτλ παμε σε αυτοαμυνα,κατι που παλι δε θεωρω οτι ειναι και το καλυτερο γιατι αν πχ μια γυναικα κανει κατι τετοιο σε ενα βιαστη μαλλον θα τον τσαντισει και πριν τη βιασει θα την σαπισει κιολας.
τελος εννοειται πως στο δρομο τπτ δεν ειναι ιδιο,ουτε γαντια και μασελα φορας ουτε τπτ.οποτε αθλημα/τεχνη πληρους προστασιας και μαλακιες δεν υπαρχει.απλα μπορει να αποκτησεις μια εμπιστοσυνη παραπανω σε περιπτωση που δεν μπορεις να αποφυγεις μια κατασταση.
δεν ξερω αν αυτα που λεω σχετιζονται με την παραπανω συζητηση,δε διαβασα και πολλα Posts.απλα εκανα μια γενικη τοποθετηση.
τελος,αυτο που λατρευω ειναι το mma αλλα θεωρω οτι αν δεν εχεις βαση στο ορθιο παιχνιδι δεν ειναι ευκολο να το συνδυασεις.βλεπω παιδια που ξεκινανε κατευθειαν mma ποσο δυσκολευονται.εγω παλι προσαρμοστηκα πολυ πιο σωστα και ευκολοτερα,αρα θελει μια βαση να εχεις πιο πριν.